Οι Στρατιωτικές Σχολές σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία;

Άρθρο του Στράτου Στρατηγάκη,

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους υποψηφίους από δημοσίευμα της Καθημερινής ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σκέφτονται να ενταχθούν οι Στρατιωτικές Σχολές και στα 4 Επιστημονικά Πεδία. Κάποιοι σκέφτηκαν να αλλάξουν Ομάδα Προσανατολισμού από τις Θετικές Επιστήμες στις Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής τους στις Στρατιωτικές Σχολές. Είναι γνωστό ότι η Πληροφορική και η Οικονομία είναι ευκολότερα μαθήματα από τη Φυσική και τη Χημεία.

Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί αν θα ενταχθούν σε όλα τα Πεδία οι Στρατιωτικές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025, γράφει η Καθημερινή. Θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις.

Η προθεσμία για να αλλάξει Ομάδα Προσανατολισμού ένας μαθητής της Γ Λυκείου έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του αγιασμού, συνεπώς κανείς μαθητής δεν μπορεί να αλλάξει Ομάδα Προσανατολισμού, όποια και αν είναι η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι απόφοιτοι, που θα εξεταστούν ξανά στις Πανελλαδικές του 2025 μπορούν, φυσικά, να διαγωνιστούν σε όποια Ομάδα Προσανατολισμού επιθυμούν. Θα δηλώσουν την επιλογή τους το Νοέμβριο.

Οι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10%, όσοι δηλαδή υποβάλουν μόνο Μηχανογραφικό, χωρίς νέα εξέταση, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τις Στρατιωτικές Σχολές διότι υποβάλουν Μηχανογραφικό για τις Σχολές που είχε το Μηχανογραφικό τη χρονιά που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές. Έτσι, για παράδειγμα, στο Μηχανογραφικό του 2024 για το 10% δεν υπήρχε η Ψυχολογία στο Διδυμότειχο, που ιδρύθηκε το 2024.

Θα περιμένουμε, λοιπόν, την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δεν υπάρχουν διλήμματα, αφού κανείς δεν μπορεί να αλλάξει Ομάδα Προσανατολισμού.

ΠΗΓΗ: Οδηγός Σταδιοδρομίας

Skip to content